• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Живи й процвітай, наша школо прекрасна!

Живи й процвітай, наша школо прекрасна!

2018-11-10

/Files/photogallery/976/IMG-c7396d7396ee27d74131cb2f6af4a624-V.jpg

Осінній день 10 листопада ознаменувався хвилюючою подією для села Майданівка: школа, багата своїми традиціями, поколіннями мудрих педагогів і вдячних за науку випускників, святкувала ювілей.

Лилося піснею учнівське дзвінкоголосся, раділи педагоги, що так багато гостей завітало на свято, бриніли сльози на очах однокласників, які зустрілися через десятки літ.

Розділити радість небуденної події разом з ювілярами прибули поважні гості з Бородянки – начальник відділу освіти Бородянської РДА В.І.Кухар, голова профспілкової організації працівників освіти В.Н.Домбровський. Не могли бути осторонь такої події сільський голова Н.Д.Соломенко, колишній директор радгоспу «Майданівський» М.О.Яресько, місцеві підприємці Н.В. та В.А. Лозенки. Вони щирими словами та цінними подарункми віншували школу-ювілярку.

Зі щемом у серці присутні здійснили екскурс в минуле, пригадавши історію започаткування освіти в селі.

За історичними даними, однокласну школу в Майданівці було відкрито більш як 145 років тому. Колишній директор радгоспу М.О.Яресько повідав про народження нині діючої школи, до якої 1 вересня 1973 року прийшло на навчання 146 учнів, з яких 25 першокласників, на яких чекали 17 вчителів. Крім них в школі працювали 10 технічних працівників. Колишній директор школи Н.Д.Климчук, вчителька-пенсіонерка М.І.Городня поділилися спогадами про часи педагогічної діяльності в закладі, секретами успіхів на нелегкій вчительській ниві, взяли участь у вікторині «Що? Де? Коли?».

Випусники школи, що розлетілись по різних куточках нашої країни, а в цей день, мов пташенята, злетілись до рідної домівки, згадали своє дитинство, юність, свої радощі і невдачі у стінах рідної школи. Дякували нинішньому педагогічному колективу, який очолює випускниця школи вчитель української мови та літератури Г.М.Герик.

Особливим подарунком для присутніх став танець четверокласників, майбутніх випускників початкової школи та веселий, креативний виступ «Фабрики зірок» у складі учнів 9 класу.

І ось настав найурочистіший момент. На сцені учасники святкової програми співають: «З ювілеєм, школо!», задувають свічки на тортові-книжці. З емоціями, що переповнювали кожного, зі словами вдячності гості та випускники залишили школу в надії зустрітися ще раз у стінах рідної альма-матер.

Вірю, що дух твій ніколи не згасне,

Ти мудра і світла, як ясна зоря,

Живи й процвітай, наша школо прекрасна,

Для миру, для щастя, любові й добра!

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi